В Німеччині розкрили підкуп арбітра на відборі ЧС-2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині розкрили підкуп арбітра на відборі ЧС-2010

Казна та Політика
429
Один з обвинувачених у справі про договірні матчі в Європі заявив, що угруповання, до якого він входив, підкупило арбітра відбіркового матчу чемпіонату світу 2010 року з футболу між командами Фінляндії та Ліхтенштейну, повідомляє AFP. Ця гра відбулася у вересні 2009 року в Вадуці й завершилася внічию (1:1).
Обвинувачений на ім'я Марійо розповів німецькому суду, в якому слухається справа про договірні матчі, що угруповання підкупило боснійського арбітра Ново Паніча. Якого саме результату просили домогтися від Панича, не уточнюється.
У лютому 2010 року Паніч був довічно дискваліфікований УЄФА, проте за що конкретно на нього накладена дискваліфікація, не повідомлялося.
На 74-й хвилині матчу Ліхтенштейн - Фінляндія за рахунку 0:0 Паніч призначив пенальті у ворота збірної Ліхтенштейну, який реалізував Ярі Літманен. Через хвилину збірна Ліхтенштейну зрівняла рахунок, після чого арбітр видалив з поля гравця цієї команди Мартіна Бюхеля.
Фінляндія та Ліхтенштейн виступали у групі 4 європейського відбіркового турніру ЧС-2010. Перше місце в групі посіла Німеччина, другою стала Росія, а Фінляндія фінішувала на третій позиції. На ЧС-2010 потрапила лише німецька команда.
Справу про договірні матчі почали розслідувати в Німеччині в 2009 році. Німецька поліція провела низку арештів членів банди, яка, за даними ЗМІ, організувала близько 200 договірних матчів
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас