Рада виявила спекуляції Держрезерву на 2 мільярди гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада виявила спекуляції Держрезерву на 2 мільярди гривень

Казна та Політика
205
Рада заслухала звіт слідчої комісії з питань з'ясування обставин використання бюджетних коштів керівництвом Державного резерву. У звіті сказано, що під час перевірки виявлено махінації з товарно-матеріальними цінностями.
У звіті відзначається, що під час ревізії фінансово-господарської діяльності Державного резерву, яка проводилася у другому півріччі 2010 року, Головне контрольно-ревізійне управління виявило факти реалізації (закупівлі) товарно-матеріальних цінностей Держрезерву за заниженими (завищеними) цінами, що призвело до заподіяння значних економічних збитків державі на суму понад 2 мільярди гривень.
Згідно з даними комісії, за 8 виявленими ГоловКРУ фактами правопорушень на цю суму СБУ проводяться слідчі дії.
Крім цього, встановлено 29 фактів протиправного використання та відчуження товарно-матеріальних цінностей з боку підприємств-відповідальних зберігачів на суму понад 140 мільйонів гривень.
Відзначається, що протягом 2008-2010 років у провадженні слідчих органів СБУ перебуває 17 кримінальних справ, порушених стосовно 7 осіб.
У звіті також йдеться, що перевіркою ГоловКРУ встановлено втрату державних запасів на суму 2,4 мільярда гривень у цінах за обліковими даними Держрезерву.
Парламент припинив діяльність комісії.
Верховна рада вирішила невідкладно заслухати генерального прокурора Віктора Пшонку, голову Служби безпеки України Валерія Хорошковського і міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова про перебіг розслідування справ, пов'язаних з використанням бюджетних коштів та розкраданням матеріальних цінностей Державного агентства резерву.
За відповідний проект постанови проголосував 271 депутат при мінімально необхідних 226.
Крім цього, Рада вирішила направити звіт тимчасової слідчої комісії парламенту з питань з'ясування обставин використання бюджетних коштів керівництвом Держрезерву до Кабінету міністрів, Генеральної прокуратури, СБУ для ознайомлення і відповідного реагування.
Верховна рада України закрила ранкове пленарне засідання.
Як повідомлялося, фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" і "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" залишили залу пленарних засідань парламенту, залишивши після себе свічки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас