Точка зору: Російські інвестори будуть вкладати капітали в аграрний сектор України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Російські інвестори будуть вкладати капітали в аграрний сектор України

Енергетика
224
Директор Антирейдерського союзу підприємців України Андрій Семидідько не відкидає, що наступного року російські інвестори будуть вкладати капітали в аграрний сектор України.
Таку думку він висловив під час експертного опитування Інституту Горшеніна щодо підсумків 2010 року для українсько-російських відносин у сфері економіки та бізнесу, а також про перспективи цих відносин в 2011 році, повідомили в інституті.
Експерт зазначив, що сьогодні спостерігається експансія російського бізнесу в Україну. "Йде скуповування великих активів у земельній галузі, металургії. Ще незрозуміло, хто буде власником "Індустріального Союзу Донбасу", але зрозуміло, що це все-таки Росія. Вже ведуться розмови про злиття "Нафтогазу" і "Газпрому", порушують питання другого рівня вже про об'єднання або створення корпорації в аграрному секторі, про спільне використання українських чорноземів з боку російського бізнесу", - сказав А.Семидідько.
Експерт зазначив, що в році, що минає, росіяни скуповували активи у великому бізнесі України. "Гучних конфліктів не було за цей рік з боку російського бізнесу", - сказав А.Семидідько.
Він вважає, що в рамках відновлення відносин між Росією і Україною сьогодні існує режим сприяння російським компаніям, зокрема, представникам великого і середнього бізнесу. "Про дрібні підприємства ми не говоримо, тому що вони так і не підпадають під російсько-українську дружбу. А ще - банківський сектор, металургія і агропромисловий сектор, в якому проявлялася активність російських корпорацій", - зазначив А.Семидідько.
Експерт дав сприятливий прогноз щодо успіхів російського бізнесу в Україні в 2011 році. "Очевидно, буде боротьба за хімічну галузь... Одеський припортовий - питання номер один для росіян. Все, що пов'язано з газом і з енергетикою, буде становити інтерес. Електрогенеруючі компанії теж будуть становити інтерес", - вважає А.Семидідько.
На його думку, всі питання будуть вирішуватися українською і російською сторонами за столом переговорів. "Або ж у присутності Президента, або в присутності "третейської сторони", яка буде заздалегідь знімати всі напруження в економіці", - сказав експерт.
А.Семидідько вважає, що українському бізнесу буде складно конкурувати з російським.
"Економічний потенціал Росії набагато вищий, і вільних капіталів у росіян більше, тому сфера застосування грошей - набагато більша. Я бачу, що в перспективі будуть, все-таки, вкладення в аграрний сектор. 2011 і 2012 роки - під егідою землі. Земля і корпоративні конфлікти, які пов'язані із земельними конфліктами. Очевидно, буде скасовано мораторій на продаж землі, і тому капітали хлинуть в аграрний сектор", - вважає він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас