За затримку із оплатою житлкомпослуг з українців із наступного року стягуватимуть штраф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За затримку із оплатою житлкомпослуг з українців із наступного року стягуватимуть штраф

Казна та Політика
1515
З 1 січня 2011 року із громадян України, які не оплачують житлово-комунальні послуги, стягуватиметься пеня.
За відповідний закон про внесення змін до закону "Про тимчасову заборону стягування з громадян пені за невчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги" проголосували у п'ятницю 255 народних депутатів із 289 зареєстрованих у залі.
За чинним законом, у зв'язку із невиконанням державою зобов'язань із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших грошових виплат населенню, тимчасово забороняється нараховувати по розрахунках з 1 жовтня 1996 року і стягувати з громадян пеню за невчасне внесення квартирної плати, а також за житлово-комунальні послуги (водопостачання, газ, електроенергію, теплову енергію, водовідведення, утримання та експлуатацію житла і прибудинкових територій, сміттєзбір, ліфтове господарство).
За діючим законом, гроші стягнуті із громадян України у вигляді пені із розрахунків за житлово-комунальні послуги, за період з 1 жовтня 1995 року зараховуються в майбутні платежі за житлово-комунальні послуги. Законом встановлюється, що його дія поширюється на якийсь час до усунення Кабінетом міністрів України причин із невиплати зарплат, пенсій, стипендій та інших грошових виплат.
За теперішнім рішенням парламенту, дія цього закону припиняється із 1 січня 2011 року, і нарахування і стягнення пені за невчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги здійснюється на суму заборгованості, яка утворилася із 1 січня 2011 року.
Своїм рішенням парламент також зобов'язав Кабінет міністрів України протягом півроку усунути заборгованість із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших грошових виплат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас