Необхідне "всеосяжне" вирішення проблем суверенного боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Необхідне "всеосяжне" вирішення проблем суверенного боргу

Казна та Політика
398
Банк Англії у п'ятницю закликав до вироблення "всеосяжного" рішення проблем суверенного боргу, аби вселити упевненість у інвесторів і уникнути зростання побоювань ринку, які можуть затягнути все більше країн в епіцентр проблем, пише Dow Jones Newswires.
У своєму звіті про фінансову стабільність Банк Англії зазначив, що основні британські банки за останні місяці досягли важливого успіху у збільшенні власної стійкості за рахунок рефінансування боргів, збільшення буферів капіталу, а також диверсифікації і збільшення середнього терміну погашення свого фінансування.
Однак він попередив, що Великобританія лише "частково ізольована" від побоювань відносно суверенного боргу єврозони через взаємозв'язаність європейських фінансових систем і важливість їх стабільності для світових ринків капіталу.
Погіршення умов може спровокувати додаткові втрати із суверенних облігацій, якими володіють британські банки, і збиток кредитуванню домогосподарств і компаній. Неприйняття ризику що посилилося, також може ускладнити доступ до фінансування, обмеживши перспективи економічного зростання і можливість деяких урядів надавати підтримку своїм банківським системам, додається у звіті.
"Системна природа цих ризиків підкреслює важливість вироблення всеосяжного, а не окремого для кожної країни рішення", - зазначає Банк Англії. Наступний етап європейський стрес-тестів буде ключовим чинником у забезпеченні прозорості відносно стійкості банківського сектора, додає центральний банк.
Існує також ризик того, що банки периферійних країн єврозони, які зіткнуться із значними втратами в разі одночасної реструктуризації суверенного боргу цих країн, не зарезервували досить капіталу для покриття цих збитків, говориться у звіті Банку Англії.
Європейські лідери, що зустрілися у Брюсселі в четвер увечері, схвалили плани зі створення постійного механізму вирішення проблем суверенного боргу у єврозоні. Вони включають положення, які в деяких випадках змусять тримачів державних облігацій брати на себе збитки.
Саміт проходит на тлі зниження рівня довіри до країн єврозони і закликів, що лунають із кількох сторін, до шокових заходів, аби заспокоїти ринки, після того, як рейтингові агентства попередили про можливий перегляд рейтингів Іспанії і Бельгії, а іспанський аукціон із розміщення державних облігацій відзначився рекордно високими відсотковими ставками.
Пропозиція про випуск єдиних облігацій єврозони - боргових паперів, випущених окремим урядом єврозони, але забезпечених колективно всіма країнами регіону - також, можливо, обговорюватиметься. Проте Франція та Німеччина, як і раніше, проти цієї ідеї.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас