S&P підвищило рейтинги Китаю до "AA-" с "A+", прогноз - стабільний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підвищило рейтинги Китаю до "AA-" с "A+", прогноз - стабільний

Казна та Політика
143
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгострокові рейтинги Китаю із зобов'язань в іноземній і національній валюті до "AA-" з "A+", повідомляється у прес-релізі агентства.
Прогноз із рейтингу - "стабільний".
Короткострокові рейтинги КНР підтверджені на рівні "A-1+", оцінка ризику переведення і конвертації валюти - підвищена до "AA-" з "A+".
"Підвищення рейтингів відображає поліпшення оцінки ризиків для макроекономічної і фінансової стабільності КНР, - наголошується у повідомленні агентства. - Ми переконані, що китайські регулятори відповідатимуть на можливу загрозу фінансовій стабільності у майбутньому вживанням своєчасних заходів".
Реалізація структурних реформ в умовах нещодавнього економічного спаду також підвищує вірогідність макроекономічної стабільності у середньостроковій перспективі, говориться у прес-релізі.
"Рейтинги Китаю відображають помірну заборгованість уряду, його хорошу фінансову позицію, а також нашу думку про виняткові перспективи зростання економіки країни", - зазначають у S&P.
Агентство може знов підвищити рейтинги КНР, якщо структурні реформи, що проводяться, призведуть до стійкого рівня зростання економіки, яке істотно підвищить рівень життя у країні.
S&P також підвищило довгостроковий рейтинг Гонконгу до "AAA" з "AA+", прогноз - "стабільний".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас