Янукович: Держави-монстри мають бути щедрими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Держави-монстри мають бути щедрими

Казна та Політика
281
Президент України Віктор Янукович констатує, що сьогоднішня зовнішня політика України є "однозначно багатовекторною". Про це він заявив у своєму виступі на бізнес-форумі українських і латвійських підприємців, який відбувся сьогодні в Ризі.
"Важливо, щоб ми проводили політику партнерства на міжнародному рівні. Що нас об'єднує - боротьба зі світовою економічною кризою, боротьба з екологічними проблемами, які є. Нашому поколінню цей час кинув цілий пакет викликів, з колосальними викликами, на які ми повинні гідно відповісти і ми повинні достойно пройти ці випробування", - підкреслив Президент України.
За його словами, це вимагає проведення успішної міжнародної політики, в основі якої має бути покладено прагматизм і інтереси кожної держави, і об'єднання зусиль для використання переваг кожної держави, створення умов для розвитку економіки, але не їх пригноблення.
"І тут, звичайно, колосальну роль будуть відігравати держави-монстри. Або, як ми говоримо - світові економічні центри, політика яких має бути спрямована на підтримку слабких. Тому що вони повинні бути щедрими. Вони не повинні дозволяти чи не дозволяти. Вони повинні робити все, щоб не заважати, щоб сприяти руху коштів, товарів, послуг, ресурсів. Ось на це треба спрямовувати зусилля багатьох держав, піднявши відповідальність світових економічних центрів перед економіками інших країн", - підкреслив В.Янукович.
За його словами, "коли ми говоримо, що наша політика сьогодні не може бути одновекторна - вона однозначно багатовекторна".
"Це не означає, що ми повинні торгувати національними інтересами або зраджувати своїм принципам. Ні, навпаки: ми повинні завжди йти шляхом пошуку компромісів. І в цю площину укладаються і врегулювання міжнародних конфліктів, і створення, і забезпечення безпеки для кожного", - підкреслив В.Янукович.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас