Берлусконі вважає, що дострокові вибори Італії не потрібні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі вважає, що дострокові вибори Італії не потрібні

80
Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі вважає недоцільним проведення дострокових виборів і має намір розширити представництво своїх прихильників у парламенті, повідомило у вівторок агентство ЕФЕ.
"Рада міністрів продовжить роботу впевнено, без зволікання і сумнівів", - сказав прем'єр під час презентації книги італійського журналіста Бруно Веспи.
С.Берлусконі заявив про можливість розширення представництва своїх прихильників у парламенті за рахунок депутатів "Союзу християнських демократів і демократів центру", а також завдяки альянсу з парламентськими групами, наприклад, з лівими християнськими демократами.
Між тим, він не має наміру співпрацювати з прихильниками голови Палати депутатів Джанфранко Фіні, які покинули партію С.Берлусконі "Народ свободи" і організували власну фракцію "Майбутнє і свобода".
С.Берлусконі відмовився від переговорів з членами фракції "Майбутнє і свобода" через "неподобну поведінку її представників".
"Я завжди відчував велику повагу до Дж.Фіні, як до голови Палати депутатів, і ніколи не виникало причин, які могли б призвести до зіткнення; потім стало зрозуміло, що С.Берлусконі є завадою на шляху досягнення кар'єрних цілей Дж.Фіні", - сказав С.Берлусконі.
Раніше у вівторок парламент Італії відхилив пропозицію про винесення вотуму недовіри уряду С.Берлусконі.
Проти цієї пропозиції виступили як у Сенаті, так і в Палаті депутатів. У нижній палаті парламенту, де С.Берлусконі була потрібна підтримка частини опозиційних депутатів, 314 осіб підтримали уряд, 311 висловилися за недовіру, а двоє утрималися.
Таким чином, Рада міністрів зможе продовжити роботу. Проте деякі італійські ЗМІ підкреслюють, що С.Берлусконі надалі не зможе систематично розраховувати на підтримку більшості в парламенті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас