Ірландія розділить тягар порятунку банків з їх кредиторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія розділить тягар порятунку банків з їх кредиторами

Казна та Політика
303
Уряд Ірландії схвалив законопроект, котрий дозволяє йому розділити відповідальність за порятунок проблемних банків із деякими тримачами облігацій цих фінансових інститутів. Відповідний документ був опублікований у вівторок на сайті парламенту Ірландії.
Згідно із законопроектом, який має бути найближчим часом схвалений законодавцями, Міністерство фінансів і Центральний банк Ірландії зможуть обмежувати права тримачів молодших траншів бондвв фінансових інститутів. Зокрема, влада отримає право через суд вимагати у тримачів цих облігацій розділити з ними фінансові витрати із порятунку банку, котрий отримав допомогу від держави. Ці повноваження діятимуть до кінця 2012 року.
За словами міністра фінансів Ірландії Брайана Леніхана, закон сприятиме стабілізації фінансової системи країни і дозволить сфокусувати увагу на проблемах економіки. Ірландія, якій ЄС та МВФ нададуть екстрений кредит на 85 млрд євро, узяла на себе зобов'язання із "поглибленої реструктуризації" боргів своєї банківської системи.
Дії ірландського уряду не стали несподіванкою для ринку. Ще в жовтні Леніхан, зокрема, заявив, що уряд розраховує на те, що тримачі облігацій Anglo Irish Bank, що проходить реструктуризацію, а також облігацій іншого банку - Irish Nationwide Building Society (INBS) допоможуть виплатити борги цих організацій, які становлять більше 40 млрд євро. Тоді ця пропозиція уряду викликала обурення більшості інвесторів. Зокрема, одним із тримачів бондів INBS виявилась група Millhouse, підконтрольна російському мільярдерові Роману Абрамовичу.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас