Кредитний курс загрожує економіці Канади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитний курс загрожує економіці Канади

Казна та Політика
684
Управляючий Банку Канади Марк Карні підтвердив своє занепокоєння з приводу зростання рівнів заборгованості домашніх господарств, заявивши що "кількість таких родин у Канаді велика і буде більшою, якщо відсоткові ставки продовжать зростати".
Статистичне управління Канади заявило на цьому тижні, що співвідношення боргів на душу населення до середнього рівня доходу досягло рекордних 148%. Зростання виявилося вищим за порівнянні показники США вперше з кінця 1990-х років. Виступаючи раніше на цьому тижні у Торонто, Карні заявляв, що частка домогосподарств із тривожними фінансовими показниками значно збільшилась, оскільки канадці скористалися низькими відсотковими ставками для збільшення запозичень.
Він додав, що уразливість канадських домогосподарств до негативних явищ - таких як скорочення робочих місць або збільшення відсоткової ставки - зростає швидше, ніж очікувалося. У червні Банк Канади став першим центральним банком в групі семи провідних країн, підвищивши відсоткові ставки вперше після початку глобальної економічної кризи.
Відносно швидке відновлення Канади спонукало Центральний Банк країни підвищити ставки з низьких для ультра рівнів, встановлених під час кризи. Далі послідувало три збільшення повпіль на 25 базисних пунктів, внаслідок чого ключова відсоткова ставка досягла рівня 1,00%. Потім у жовтні була оголошена пауза, із посиланням на невизначеність відносно світової економіки. Минулого тижня ця пауза була продовжена.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас