ЦБ Росії підвищить зарплату своїм співробітникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії підвищить зарплату своїм співробітникам

Казна та Політика
157
Витрати на зарплату співробітників Банку Росії наступного року будуть підвищені на 8% - приблизно настільки ж, наскільки може зрости інфляція. Для організації, яка відповідає за рівень інфляції в країні, підвищення окладів своїх співробітників цілком справедливе, вважають експерти.
Наприкінці минулого тижня Національна банківська рада (НБР) прийняла рішення в наступному році підвищити витрати на утримання всіх службовців Банку Росії на 8,2%, до 80,2 млрд руб. У попередньому році НБР був більш щедрим: витрати на зарплати співробітників ЦБ в 2010 році підвищувалися на 11,2%, до 74,1 млрд руб. У Банку Росії працює близько 69 тис. осіб. Таким чином, в наступному році середня щомісячна зарплата одного співробітника ЦБ може скласти 96,1 тис. руб. проти 88,8 тис. руб. в 2010 році. Середньомісячний дохід на одного службовця в 2009 році склав 70,1 тис. руб., У 2008 році - 59,6 тис. руб., йдеться в річному звіті Банку Росії.
"Заробітна плата співробітникам Банку Росії піднімається на 6,5% з 1 червня 2011 року, рівно з того дня, коли на 6,5% піднімається зарплата бюджетникам", - уточнив голова комітету Держдуми з фінансового ринку Владислав Рєзник. Не забув НБР і про співробітників Банку Росії, які пішли на заслужений відпочинок. Загальний обсяг видатків на пенсійне забезпечення, страхування життя та медичне страхування службовців ЦБ у наступному році буде підвищений на 15,3%, до 947,7 млн руб.
На думку генерального директора консалтингової групи БФІ, екс-заступника голови ЦБ Олександра Хандруєва, цілком справедливо, що установа, яка відповідає за інфляцію і регулює грошову пропозицію, має і заробітну плату своїм співробітникам встановлювати не вище за інфляцію. За прогнозами Мінекономрозвитку, в поточному році інфляція може скласти 8,3-8,5%, а в наступному близько 6,5-7%. "Це розумне рішення, - зазначив Олександр Хандруєв, - Сергій Ігнатьєв - людина ощадлива".
На думку директора ЦЕА МФПА Сергія Моїсеєва, в реальному вираженні виходить, що дохід співробітників Банку Росії залишається без змін. "Є кілька критеріїв порівняння заробітних плат співробітників центральних банків, наприклад міжнародний, - говорить Моїсеєв. - У порівнянні з європейськими центробанками зростання зарплат співробітників Банку Росії виглядає досить мляво. Але якщо порівнювати з доходами співробітників ЦБ країн, що розвиваються, Азії чи Африки, то дуже навіть непогано". За словами пана Моїсеєва, зарплати співробітників ЦБ у порівнянні із зарплатами співробітників комерційних банків виглядають конкурентоспроможними.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас