Стігліц: Монетарна політика ФРС дестабілізує світовий фінансовий ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стігліц: Монетарна політика ФРС дестабілізує світовий фінансовий ринок

Казна та Політика
580
Монетарна політика США створює загрозу фінансовим ринкам країн з новою економікою. Про це попередив відомий економіст і лауреат Нобелівської премії Джозеф Стігліц. Як повідомляє ІТАР-ТАСС, він виступив у чилійській столиці Сантьяго на міжнародній конференції.
"Реалізована Федеральною резервною системою США програма скупки облігацій Мінфіну Сполучених Штатів створює серйозну небезпеку збільшення потоку спекулятивного фінансового капіталу на ринки країн з новою економікою", - заявив Стігліц.
У листопаді ФРС ухвалила рішення віддрукувати не забезпечену активами партію в 600 млрд доларів і придбати на них держоблігації Мінфіну США для підтримки зростання в американській економіці. Проте зараз Стігліц поставив під сумнів ефективність цього кроку. "Вся ця готівка, яку створює зараз ФРС, не буде сприяти зростанню економіки США, весь грошовий потік кинеться до Азії і в країни зі швидко зростаючою економікою, де вони зараз не потрібні", - заявив Стігліц. "Ці держави зараз починають реагувати на ситуацію, що склалася, вони вводять заходи з контролю за припливом капіталу, проводять валютні інтервенції, встановлюють податки на приплив капіталу".
Стігліц вважає, що нинішня монетарна політика ФРС дестабілізує світовий фінансовий ринок. Замість збільшення грошової маси уряд США, на його думку, має прийняти другу програму стимулювання економічного зростання, націлену на створення нових робочих місць і підготовку кадрів для передових галузей.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас