Тріше: Іспанія повинна продовжити заходи із поглиблення структурних реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Іспанія повинна продовжити заходи із поглиблення структурних реформ

Казна та Політика
164
Іспанія повинна продовжити заходи із поглиблення структурних реформ, в першу чергу пенсійної реформи і реформи трудового законодавства, заявив глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше.
"Надзвичайно важливо для успіхів в економіці аби уряд Іспанії продовжив розпочаті в країні структурні реформи, оскільки вони дозволять консолідувати, в першу чергу, фінансову і податкову системи. Але подібні структурні реформи важливі не лише для Іспанії, але і для інших країн єврозони", зазначив Тріше на прес-конференції після закінчення 5-ої зустрічі представників центральних банків країн єврозони і Латинської Америки, яка проходила у Мадриді.
За словами голови ЄЦБ, дуже важливо, аби країни єврозони в цьому і наступного року виконали свої зобов'язання зі зменшення дефіциту. "Я завжди говорив і не втомлюся повторювати, що кожна країна, кожен уряд сам несе відповідальність за ситуацію у своїй економіці. Ми ж зі свого боку готові підтримати будь-які позитивні реформи, необхідні для зміцнення економіки, і всіляко спонукали уряди до проведення настільки необхідних структурних реформ", - додав Тріше.
Голова ЄЦБ зазначив, що дефіцит шістнадцяти, а з 1 січня 2011 року - сімнадцяти країн єврозони "набагато нижче за дефіцит двох найбільших економік світу" - США і Японії, і ті заходи, які вже прийняті в країнах ЄС, дозволили з III кварталу 2009 року покращити економічні показники єврозони.
"Подивіться, нам останнім часом кожні три місяці доводиться переглядати наші власні прогнози економічного зростання, причому у бік підвищення. Це реальне зростання говорить про те, що відновлення економіки йде повним ходом", - зазначив Тріше. На думку глави ЄЦБ, використання стрес-тестів "виявилося дуже корисним інструментом". "Я говорю йому "так". Але я говорю це "так" і тому, що ці стрес-тести повинні проводитися систематично і по обидва боки Атлантики", - відзначив глава ЄЦБ.
Тріше вважає, що після рішень про виділення допомоги Греції та Ірландії "має пройти деякий час, аби ринки почали позитивно реагувати на появу нових механізмів контролю над фінансово-економічною ситуацією".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас