Кабмін витратить чотири мільярда на електронні соцкартки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін витратить чотири мільярда на електронні соцкартки

Казна та Політика
522
Кабінет міністрів України має намір витратити 3,966 мільярда гривень на введення електронної соціальної карти. Про це свідчить проект державної цільової програми "Створення єдиної інформаційно-аналітичної системи обліку і управління засобами соціальної сфери із використанням електронної соціальної карти на 2010-2013 роки".
Так, зокрема, в 2011 році на забезпечення 100% пільговиків і пенсіонерів в чотирьох регіонах України - Києві, Київській, Харківській і Чернівецькій областях планується виділити 1,166 мільярда гривень.
За ці чотири мільярди уряд обіцяє: підвищення рівня охоплення соціальною підтримкою малозабезпечених верств населення при раціональному використанні бюджетних коштів; вдосконалення адресного характеру надання соціальної підтримки; забезпечення повноти обліку осіб, що мають право на отримання соціальної підтримки; отримання громадянами соціальних послуг на всій території країни із забезпеченням в кожному регіоні обліку послуг, що надаються за допомогою електронних соціальних карт як жителям цього, так і інших регіонів; зниження на третину частки небідного населення серед одержувачів соціальної підтримки; спрощення взаємодії громадян з органами соціального забезпечення і процедури ідентифікації громадян і підтвердження їх права на отримання соціальної підтримки.
Крім того обіцяють підвищення до 50% питомої ваги коштів на соціальну підтримку, які надаються бідному населенню; надання інформації для своєчасного і повного відшкодування фактичних витрат постачальникам послуг за надані пільговикам послуги, підтверджені звітним даним; створення єдиного середовища електронної взаємодії для органів Міністерства праці і соціальної політики України, Пенсійного фонду, інших органів державної влади і фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.
Зазначимо, експерти стверджують, що всі ці обіцянки виконати нереально. Відзначимо також, що за шість років, з 2003 по 2009-ій, на всі програми інформатизації всіх органів влади, на побудову всіх державних реєстрів, закупівлю програмного забезпечення, закупівлю всіх комп'ютерів і мереж, у всій Україні було витрачено 3,2 мільярда гривень.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас