Засновнику Parmalat додали 18 років тюрми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновнику Parmalat додали 18 років тюрми

Кримінал
1001
Засновника італійського продуктового концерну Parmalat Калісто Танци засудили до 18 років позбавлення волі за фінансові злочини. Про це повідомляє Agence France-Presse.
Крім того, Танці спільно із 16 іншими колишніми керівниками Parmalat повинен виплатити компанії 2,6 мільярда євро, а також близько 30 мільйонів євро обдуреним інвесторам.
Обвинувачення просило засудити Танци до 20 років, але після винесення вердикту прокурор повідомив, що "повністю задоволений" рішенням судді. Тим часом Танци залишається на волі, оскільки подає апеляції на кожне рішення суду. Підприємець стверджує, що діяв виключно на користь компанії.
Колишній фінансовий директор Фаусто Тонна отримав 14 років в'язниці, хоча звинувачення просило засудити його до дев'яти років і шести місяців.
Це вже другий строк для 72-річного Танци - в 2008 році його засудили до 10 років позбавлення волі за махінації на ринку цінних паперів. Тим часом Танци залишається на волі, поки розглядається його апеляція.
Нагадаємо, у 2003 році керівництво Parmalat позичало кошти у інвесторів під суму в 3,95 мільярда доларів, які нібито знаходилися на рахунку однієї з дочок компанії в Bank of America. Коли з'ясувалося, що цих грошей не існує, компанія збанкрутіла. Нове керівництво подало позов проти декількох банків і аудиторських компаній, у тому числі Credit Suisse First Boston, Bank of America, Citigroup, UniCredito Italiano, Merrill Lynch, Deloitte & Touche, Grant Thornton. Ці організації звинувачуються в тому, що знали про дійсний стан справ у Parmalat, але не припинили прийом інвестицій. Ухвала у цій справі доки не винесена.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас