Собянін запропонував переселити московських пенсіонерів у спецміста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Собянін запропонував переселити московських пенсіонерів у спецміста

639
Мер Москви Сергій Собянін запропонував будувати спеціальні міста для московських пенсіонерів на території Центрального федерального округу (ЦФО). "Давайте подумаємо. Можна виділити їм нормальні ділянки, попрацювати над проектами створення містечок для пенсіонерів, аби вони почували себе нормально", - передає слова Собяніна "Інтерфакс".
Таким чином мер російської столиці відреагував на пропозицію губернатора Білгородської області Євгена Савченка, який на засіданні ради при повпредові президента у ЦФО заявив, що Москві потрібно зайнятися "політикою розселення". Савченко заявив, що таким чином "всі питання будуть вирішені, без капітальних вкладень". "Країна велика - і Далекий Схід, і Сибір", - пояснив губернатор.
У відповідь Собянін зазначила, що у словах Савченка "є і розумне зерно". "Річ у тому, що московські пенсіонери живуть практично у всіх ваших областях - на дачах, у будиночках", - пояснив мер Москви. Він підкреслив, що для облаштування спеціальних містечок для столичних пенсіонерів в регіонах потрібно також розвивати інфраструктуру і пообіцяв допомогти з цим губернаторам ЦФО.
У 2009 році на обліку у Пенсійному фонді стояло 2,5 мільйона москвичів-пенсіонерів. Очікується, що до 2013 року їх кількість зросте на вісім відсотків - до 2,77 мільйонів осіб.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас