Вступ Болгарії та Румунії до Шенгену можуть відкласти до "кращих часів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вступ Болгарії та Румунії до Шенгену можуть відкласти до "кращих часів"

394
Приєднання цих країн до Шенгенської угоди залежить лише від їх заявок і не має політичної підоснови, запевняє Єврокомісія. Проте одразу підкреслює: остаточне рішення прийматиметься країнами-членами ЄС. А підтримують наміри згаданих балканських держав далеко не всі.
У минулу середу нову порцію заперечень проти вступу Болгарії і Румунії до Шенгену представила Франція. Влада цієї країни вважає, що балканські держави повинні посилити прикордонний та імміграційний контроль, повідомляє Novinite.com.
Австрія, Німеччина та Нідерланди також не квапляться давати "зелене світло" приєднанню Болгарії і Румунії до Шенгенської угоди у 2011 році. Їх побоювання викликані тим, що на сьогодні ці країни не готові стримати міграцію циганів, а також вирішити проблему своїх юридичних систем.
Втім, є в балканських держав і досить впливові прибічники. Так, прем'єр-міністр Угорщини нещодавно заявив, що вступ Болгарії до Шенгену буде одним із пріоритетів угорського президентства в ЄС у першому півріччі 2011 року.
Нагадаємо, що Болгарія подала формальну декларацію готовності про приєднання до Шенгенської угоди у вересні 2007 року з тим розрахунком, аби воно відбулося у березні 2011-го.
Більш детальну інформацію про Шенгенську угоду можна отримати у статті "Шенген. Інструкція із використання".
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас