Парцхаладзе готується до рекапіталізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парцхаладзе готується до рекапіталізації

Фондовий ринок
735
За повідомленням компанії "XXI Век" на Лондонській фондовій біржі, для забезпечення ліквідності до завершення операції з Renaissance компанія знайшла фінансування у розмірі $1,5 млн. Для цього XXI Century продав компанії Dorvell Investments Limited, пов'язаній з Renaissance Capital Group, дві компанії - Elite Service LLC і Piaty Element LLC і переуступав борг по одній з них.
Отримані кошти необхідні "для забезпечення проміжного фінансування для підтримки поточних потреб в оборотному капіталі в очікуванні завершення потенційної крупної операції рекапіталізації з Renaissance". При цьому $900 тис. з $1,5 млн. буде виплачено девелоперу протягом поточного тижня відразу ж після завершення перереєстрації права власності в проданих активах на компанію Dorvell.
Йдеться про продаж з правом викупу двох земельних ділянок. Компанії Elite Service LLC належить ділянка площею 0,8 га біля Києво-Печерської лаври в центрі Києва. "XXI Век" планував на ній побудувати готельно-культурний комплекс "Посольський двір" на 315 номерів. Друга компанія Piaty Element LLC володіє ділянкою площею 55,6 га (Piaty Element LLC) в районі, наближеному до центру Полтави, призначеному під житлову забудову із торговельно-розважальним центром, зоною відпочинку і розваг, офісами і об'єктами соціально-побутової інфраструктури. При цьому девелопер відзначає, за оцінкою активів на 30 червня 2009 р., ділянка у Києві оцінювалася в $16,43 млн., у Полтаві - в $22,6 млн. Проте правління компанії, із врахуванням поточної ситуації на ринку нерухомості, вважає цю оцінку нереалістичною і, за його оцінкою, на 30 вересня 2010 р. ділянки переоцінені в $2,46 млн. і $1,63 млн. відповідно.
Євген Гребенюк, старший аналітик ДІК "Трійка Діалог Україна" зазначає, що зараз важко визначити ринкову вартість цих двох земельних ділянок - оскільки порівнянні транзакції не відбуваються регулярно. "Але в той же час я не спостерігав настільки серйозного погіршення ситуації не ринку нерухомості з червня 2009 р., аби зараз виправдати більш ніж 20-кратний дисконт ціни об'єктів від оцінної вартості, яка називалася у той час. Відповідно одне з двох не реалістично - або оцінна вартість в 2009 р., або ціна зараз", - розповів Гребенюк.
Обидві компанії уклали договір зворотного викупу активів (put and call option), згідно з якомим XXI Century має право до 30 квітня 2011 р. викупити назад проекти і борг, який був девелопером перезданий. При цьому в разі успішної операції рекапіталізації з Renaissance Capital Group опціон на продаж (put option) буде реалізований автоматично. Виконання опціонів також передбачає виплату премії у розмірі 30% і 100% від загальної суми в $1,5 млн., а також інші витрати, які будуть у Dorvell в період володіння активами і заздалегідь оцінюються у розмірі $225 тис. Таким чином, в разі виконання опціону на продаж (put option) XXI Century виплатить максимум $198 тис. компанії Dorvell, або ж Dorvell виплатить девелоперу по опціону на покупку (call option) максимум $725 тис.
"Якщо поглянути на ситуацію з боку, то напрошується думка, що єдиним варіантом врятувати компанію в даній ситуації буде рішення нинішніх власників рекапіталізувати компанію за рахунок власних коштів", - зазначає Євген Гребенюк.
Варто нагадати, що 8 грудня "XXI Век" зміг домовитися із тримачами єврооблігацій на $175 млн. про відстрочення першого платежу із реструктуризованих в 2009 р. зобов'язань по облігаціях з 24 листопада на 24 травня 2011 р. 23 листопада компанія не змогла провести збори через відсутність кворуму. Ми вже писали, що компанія попросила про відстрочення платежів у тримачів євробондів спочатку листопада, кажучи, що інакше компанія не зможе виконати свої зобов'язання, що може призвести до неплатоспроможності компанії і дефолту.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас