Тігіпко відповідатиме за всі непопулярні реформи, Азарова поступово позбавляють повноважень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко відповідатиме за всі непопулярні реформи, Азарова поступово позбавляють повноважень

Казна та Політика
1574
Адміністративна реформа стала проявом внутрішньої конкуренції груп впливу довкола президента України Віктора Януковича, вважає заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.
На думку експерта, всі непопулярні реформи будуть у сфері відповідальності Сергія Тігіпка.
"Відповідальним за непопулярні реформи в уряді призначили Сергія Тігіпка. Саме він повинен буде зібрати весь електоральний негатив, вивівши з-під удару самого президента. При цьому головний висновок, який можна зробити за результатами цих перестановок: зроблена спроба груп впливу в оточенні президента Януковича зменшити повноваження прем'єр-міністра Азарова. Крім того, вже в черговий раз суспільство стало свідком реалізації принципу рівновіддаленості президента: Янукович спробував врахувати інтереси всіх груп впливу цієї реформи, відкинувши найбільш слабкі ланки у своїй команді", - цитує Голобуцького прес-служба агентства у п'ятницю.
Водночас, на його думку, подібне кадрове переформатування складно назвати повноцінною адміністративною реформою.
"Із елементів реформаторства в нашому випадку ми бачимо лише ослаблення позицій прем'єр-міністра і розподіл ресурсних напрямів між групами впливу. Однак про реформування говорити зарано: поки ми не побачимо розподілу повноважень, а головне - доки така реформа не дійде до регіонів. Фактично сьогодні в Україні сформувалася система, прототип "семибоярщини" Росії епохи Єльцина, яка покликана захистити Януковича від негативного прояву майбутніх реформ і вивести його з-під електорального удару в майбутньому", - підкреслює эксперт
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас