Медведєв вважає, що Грузія програла, залишивши СНД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв вважає, що Грузія програла, залишивши СНД

1224
Президент РФ Дмитро Медведєв вважає, що Грузія, вийшовши зі складу СНД, залишилась у програші.
"У діяльності СНД завжди будуть якісь труднощі, але у нас немає іншого майданчика для узгодження наших інтересів в масштабах практично всього пострадянського простору. І, ймовірно, не передбачається", - сказав Д.Медведєв в п'ятницю увечері на прес-конференції за підсумками саміту СНД у Москві.
"Ті, хто залишив цей майданчик - в даному випадку я говорю про Грузію, - навряд чи щось виграли", - зазначив президент.
"У них немає можливості спілкуватися зі всіма країнами разом, частина угод для них втратила силу. Це означає, що навіть таким негативним чином Співдружність незалежних країн доводить свою здатність регулювати відносини між державами, допомагає нам спільно розвиватися", - сказав Д.Медведєв.
Відзначивши досягнуту на саміті домовленість підписати до кінця року угоду про зону вільної торгівлі в СНД, Д.Медведєв підкреслив: "Це говорить про те, що не дивлячись на труднощі, проблеми економічного порядку, які були в наших країнах у минулому і цьому році, ми рухаємо інтеграційні процеси і на просторі Співдружності".
При цьому президент визнав право кожної держави - учасника СНД самостійно обирати темпи і напрями інтеграції зі своїми партнерами. "У нас, можливо, не так добре відлагоджені механізми взаємодії як на просторі інших інтеграційних об'єднань, не з усіх питань голосують ті або інші держави. Але це нормально, тому що, врешті-решт, кожна суверенна держава сама приймає рішення, у чому їй брати участь", - зазначив Д.Медведєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас