ЄС та Індія мають намір укласти угоду про вільну торгівлю у 2011 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС та Індія мають намір укласти угоду про вільну торгівлю у 2011 р

180
На переговорах між Євросоюзом (ЄС) та Індією намітився прогрес: угода про вільну торгівлю може бути укладена ними вже в 2011 р., повідомили офіційні особи за підсумками зустрічі індійського прем'єр-міністра Манмохана Сінгха з лідерами ЄС, що пройшла в Брюсселі. У рамках переговорів обговорювалися питання скасування або значного скорочення митних тарифів (на 90%) на товари взаємної торгівлі, а також значного скорочення торгових бар'єрів, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.
Переговори про вільну торгівлю між ЄС та Індією тривають вже чотири роки. Очікується, що при досягненні відповідної домовленості торговий оборот між сторонами зросте на 30%. За прогнозами експертів, до 2015 р. обсяг взаємної торгівлі між ЄС та Індією може скласти 240 млрд дол. Крім того, ця угода дозволить залучити значні обопільні інвестиції.
Раніше представники ЄС не раз відзначали, що угода про вільну торгівлю сприяло б швидкому зростанню економік обох сторін. Крім того, досягнення домовленості про вільну торгівлю між ЄС та Індією підтримало б глобальний попит.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас