Стельмах сказав за яких умов можна утримати курс 7,95 грн за долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стельмах сказав за яких умов можна утримати курс 7,95 грн за долар

Валюта
1627
Глава Національного банку України Володимир Стельмах вважає, що курс 7,95 грн за 1 долар США сповна виправдано закладений при розрахунку Державного бюджету на 2011 рік.
Такий курс, на думку глави Нацбанку, підтверджує, що прибуткова частина бюджету поповнюватиметься не за рахунок інфляційних явищ, а в результаті збільшення продуктивності економіки.
"Це означає, що будуть поповнення за рахунок продуктивності, а не за рахунок інфляційних процесів", - зазначив В.Стельмах.
Однак він підкреслив, що зберегти такий курс можна буде лише при виконанні всіх планів зі стимулювання експорту і платіжного балансу.
"За певних умов, якщо уряд йтиме так, як запланував, якщо виконуватиметься програма стимулювання експорту, якщо буде збалансований платіжний баланс. Якщо це буде зроблено, то все буде абсолютно нормально (з курсом гривні - ред.)", - сказав В.Стельмах.
За його словами, ситуація із валютним курсом залежатиме і від поведінки торговельних партнерів України.
"Дуже важлива в цьому контексті поведінка наших торговельних партнерів. Якщо вони почнуть стимулювати свої економіки девальвацією, то ми змушені будемо теж реагувати відповідним чином", - зазначив глава НБУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас