Точка зору: За всі непопулярні реформи відповідатиме Тігіпко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: За всі непопулярні реформи відповідатиме Тігіпко

Казна та Політика
902
Адміністративна реформа стала проявом внутрішньої конкуренції груп впливу довкола Президента Віктора Януковича. При цьому абсолютно зрозуміло, що всі непопулярні реформи будуть у сфері відповідальності Сергія Тігіпка. Так прокоментував переформатування Кабінету Міністрів заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, повідомили в прес-службі АМС.
"Відповідальним за непопулярні реформи в уряді призначений С. Тігіпко. Саме він повинен буде зібрати весь електоральний негатив, вивівши з-під удару самого Президента, при цьому головним висновком, який можна зробити за результатами цих перестановок, що зроблена спроба груп впливу в оточенні Президента Януковича ослабити повноваження Прем'єр-міністра Миколи Азарова. Також в черговий раз суспільство стало свідком реалізації принципу рівновіддаленості Президента - Янукович спробував врахувати інтереси всіх груп впливу в цій реформі, відкинувши найбільш слабкі ланки у своїй команді ", - зазначив експерт.
Одночасно, на думку О. Голобуцького, подібне кадрове переформатування складно назвати повноцінною адміністративною реформою.
"Із елементів реформаторства в нашому випадку ми бачимо лише ослабіння позицій Прем'єр-міністра і розподіл ресурсних напрямів між групами впливу, щось інше про реформування говорити зарано, поки ми не побачимо розподілу повноважень, а головне - доки така реформа не дійде до регіонів. Фактично, сьогодні в Україні сформувалася система, прототип "семибоярщини" Росії епохи Єльцина, яка покликана захистити Януковича від негативного прояву майбутніх реформ і вивести його з-під електорального удару в майбутньому ", - зазначив політолог.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас