У Києві визначились із районами "хрущовок" під реконструкцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві визначились із районами "хрущовок" під реконструкцію

Нерухомість
3592
Реконструкція старих житлових будинків у Києві буде проведена, в першу чергу, в районі вулиць Маршала Гречка, Івана Кудрі, а також бульварів Дружби народів і Лесі Українки. Про це заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" головний архітектор Києва Сергій Целовальник.
"В першу чергу потрібно провести комплексну реконструкцію кварталів зі старим панельним житловим фондом. Це квартал по вулиці Маршала Гречка, квартал, обмежений вулицями Івана Кудрі, бульварами Дружби народів і Лесі Українки. Для цих кварталів розроблено містобудівну мотивацію реконструкції. Вони і визначають обсяг нового житлового будівництва, об'єктів соціальної інфраструктури, модернізації інженерних і транспортних мереж", - розповів головний столичний архітектор.
При цьому він підкреслив, що на сьогоднішній день в місті є майже тисяча старих панельних будинків.
"Зараз у місті 1959 житлових будинків перших масових серій (438, 464, 480, 560 та інші), з них 931 панельний будинок. Термін служби складає 125 років. Ступінь зношеності (на сьогоднішній день) перевищує 60%. Якщо конструктивна стійкість будинків присутня, то їх відповідність сучасним вимогам комфортності і енергозбереження (особливий опір теплопередачі) абсолютно не відповідає нормативам, що діють. Не кажучи вже про стан інженерних мереж і систем", - підкреслив Цілувальник.
При цьому, за його інформацією, щільність населення в кварталах старої індустріальної забудови складає до 250 осіб на гектар, тоді як для Києва середня щільність в кварталах нової житлової забудови досягає 450-550 осіб на гектар.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас