Тимошенко попросила МВФ вивчити угоди із RUE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко попросила МВФ вивчити угоди із RUE

Казна та Політика
345
Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко передала місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні лист із проханням направити до України моніторингову групу для оцінки угоди з RosUkrEnergo (RUE), "яка може позбавити бюджет України 5,4 мільярда доларів".
Листи адресовані кожному із 24 членів Ради директорів Міжнародного валютного фонду, а також директорові-розпорядникові МВФ Домініку Стросс-Кану.
Тимошенко розраховує на об'єктивну реакцію і професійні дії Ради директорів МВФ. Вона також вважає за необхідне передбачити у Меморандумі про співпрацю України з МВФ пункт відносно можливої добровільної відмови України від фінансування операцій, пов'язаних із RUE.
Нагадаємо, наприкінці листопада сторони підписали пакет угод за рішенням низки важливих питань взаємодії у газовій сфері. Згідно із підписаними документами на виконання рішення Арбітражного інституту торговельної палати у Стокгольмі (Швеція) "Нафтогаз Україні" здійснить повернення 12,1 мільярда кубометрів природного газу RUE Аg. У свою чергу RUE Аg зобов'язалося погасити заборгованість перед НАК "Нафтогаз Україні " в сумі 1,7 мільярда доларів і перед групою "Газпром" у сумі 810 мільйонів доларів. Таким чином, підписання пакету угод дозволило сторонам повністю врегулювати відносини, пов'язані із постачаннями газу в 2008-2009 роках. Сума судових претензій, які RUE оголосила в НАК " Нафтогаз Україні " за вилучених 11 мільярдів кубометрів газу складала 5,4 мільярда доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас