Систему "Рада" замінять на корейський аналог за 74 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Систему "Рада" замінять на корейський аналог за 74 млн дол

Казна та Політика
5404
У парламенті України електронна система для голосування може бути замінена на нову влітку 2011 року. Про це повідомив член комітету Верховної Ради із питань бюджету Станіслав Довгий, передає Інтерфакс-Україна.
"Перший етап - заміна системи голосування - можливий лише в період відпусток 2011 року. Тому в липні-серпні 2011 року ми плануємо замінити систему голосування -"Раду-3" на "Раду-4", - сказав Довгий сьогодні у Сеулі під час ознайомлення із системою "електронний парламент" Національної Асамблеї Республіки Кореї.
"Система Національної Асамблеї Республіки Кореї - одна з найкращих електронних систем у сьогоднішніх парламентах. Нам вдалось дослідити і вивчити, як працюють парламенти багатьох країн, і ми прийняли рішення використовувати в першу чергу досвід Республіки Кореї", - зазначив Довгий.
"Практично на сьогоднішній день парламент Кореї перейшов повністю на безпаперову технологію. Депутати, маючи комп'ютер на робочому столі, мають можливість отримувати інформацію, законопроекти, працювати в базі даних парламенту, контролюючи законодавчий процес, і таким чином вносити в електронному вигляді поправки і свої пропозиції до них. Це досвід, який, думаю, буде дуже корисний для парламенту України", - переконаний депутат.
За словами Довгого, парламент Кореї на цю систему витратив $74 млн.
"На сьогоднішній день, виходячи з того, що одне робоче місце в Україні буде майже в два рази дешевшим, а в парламенті Кореї 299 депутатів, ми оцінюємо це приблизно в таку ж суму. Але це не означає, що всю цю суму потрібно витратити відразу. Буде декілька етапів протягом 2011-2015 років", - сказав Довгий.
На питання, чи можна буде після заміни системи для голосування одному депутатові проголосувати за своїх колег, Довгий зазначив, що "це питання не до електронної системи голосування - це питання до депутатів".
"Електронна система дозволяє голосувати за одного або більше. Але ми можемо обмежити час. Торкання до сенсорного екрану - це одна секунда, це ще швидше, ніж кнопки. Але Верховна Рада приймає рішення - голосувати чи ні. Я бачу такий вихід - ми зробимо перехідний період, оскільки це зажадає відповідної підготовки депутатів і регламенту, системи роботи", - сказав депутат.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас