Тести будуть унулювати, якщо знайдуть у школяра мобілку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тести будуть унулювати, якщо знайдуть у школяра мобілку

1003
Одним із основних правил зовнішнього незалежного оцінювання 2011 року стане суворе покарання за знайдений у абітурієнта мобільний телефон або будь-який інший технічний пристрій. Про це повідомив директор Українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
За словами Лікарчука, в минулі роки абітурієнти досить часто намагалися використовувати на тестах мобільні телефони та інші пристрої. Лише торік через це було анулювано декілька тисяч робіт.
"Цього року у правилах чітко прописано: якщо ти вже прийшов із мобільним телефоном, плейєром, камерою (зараз всякі є вибрики, які можна заховати мало не в гудзику), то ти повинен залишити це на столі в аудиторії. Якщо ж ти його не залишив і у тебе це знайшли, але незалежно від того, користувався ти ним чи ні, це буде приводом для анулювання роботи", - говорить Лікарчук.
Ще одним нововведенням наступного року стане те, що перевіряти правильність заповнення бланків відповідей будуть люди, відповідальні за проведення тестування.
"Торік у нас було 6 тисяч випадків, коли з різних причин абітурієнти не вказували варіант своєї роботи і комп'ютер не міг перевірити цю роботу, тому що не знав, за яким шаблоном це робити", - говорить Лікарчук.
За його словами, тепер відповідати за те, що абітурієнт вкаже номер варіанту, будуть люди, які проводять зовнішнє оцінювання.
Нагадаємо, під час зовнішнього незалежного оцінювання 2011 року абітурієнти здаватимуть тести з української мови і літератури (обов'язкові), а також із математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької та іспанської мов, російської мови.
Зовнішнє оцінювання для абітурієнтів 2011 року відбудеться з 2 по 24 червня.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас