ДПАУ: Порядок оформлення права на спрощену систему оподаткування у 2011 році залишився колишнім — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ: Порядок оформлення права на спрощену систему оподаткування у 2011 році залишився колишнім

Казна та Політика
2166
Порядок оформлення фізичними особами-підприємцями права застосовувати спрощену систему оподаткування не змінився у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу, йдеться в оприлюдненому Державною податковою адміністрацією України (ДПАУ) роз'ясненні.
Відповідно до Податкового кодексу, до внесення в нього відповідних поправок щодо спрощеної системи оподаткування продовжує діяти указ президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" №727/98 від 3 липня 1998 року.
Таким чином, відповідно до роз'яснення ДПАУ, фізособам-підприємцям для оформлення свідоцтва платника єдиного податку на 2011 рік треба не пізніше ніж за 15 днів до початку податкового періоду, з якого буде застосовуватися право на сплату єдиного податку, тобто до 16 грудня 2010 року, подати до податкового органу відповідну заяву.
"Повідомляємо, що фізичні особи-підприємці, які в 2011 році бажають залишитися на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, зі сплатою єдиного податку, до 17 грудня 2010 року (останній день подання 16 грудня 2010) подають в органи державної податкової служби за місцем податкового обліку заяви про право застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, на 2011 рік згідно з формою, затвердженою наказом ДПА України N599 від 29 жовтня 1999 року", - йдеться у роз'ясненні.
Колишнім залишився і порядок видачі свідоцтва про право сплати єдиного податку: за наявності платіжного документа про сплату єдиного податку орган державної податкової служби зобов'язаний протягом 10 днів після прийняття заяви безоплатно видати свідоцтво або надати письмову мотивовану відмову.
Крім того, у роз'ясненні зазначено, що стосовно Податкового кодексу, який набере з 1 січня 2011 року, до складу валових витрат не включаються витрати на придбання товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у підприємця - платника єдиного податку (крім витрат на роботи, послуги платника єдиного податку, що здійснює діяльність у сфері інформатизації).
Ставки єдиного податку, затверджені районними радами в Києві, на даний час не скасовані й діють до прийняття відповідного рішення Київської міської ради, йдеться в роз'ясненні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас