Ірландія скорочує витрати на 6 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія скорочує витрати на 6 мільярдів євро

Казна та Політика
259
Уряд Ірландії розкрив деталі економічного бюджету-2011, пообіцявши скоротити витрати на 6 млрд євро і підняти податки, щоб уникнути посилення боргової кризи і виконати вимоги ЄС і МВФ в обмін на їхню фінансову допомогу.
Виступаючи у вівторок ввечері перед парламентом, міністр фінансів Ірландії повідомив про жорсткі заходи економії на 2011 рік, включаючи урізання допомоги на утримання дитини та пенсій держслужбовців, але не змінив прогнози зростання економіки, які деякі експорти вважають занадто оптимістичними.
Він чекає зростання ВВП на 1,7% в 2011 році, тоді як Єврокомісія прогнозує майже вдвічі менший підйом - 0,9%. За прогнозами ірландського уряду, економіка зросте на 3,2% в 2012 році, на 3% - в 2013 році і на 2,8% - в 2014 році.
Економічний бюджет на наступний рік успішно пройшов перше читання у парламенті, хоча раніше його майбутнє виглядало сумнівним. Незалежні парламентарії, підтримка яких необхідна уряду для прийняття законів, говорили, що можуть проголосувати проти бюджету.
Міжнародний валютний фонд планує вже в п'ятницю обговорити видачу Ірландії 22,5 млрд євро в рамках пакету допомоги від ЄС/МВФ.
В очікуванні прийняття бюджету ставка за ризик інвестування в 10-річні держоблігації Ірландії замість німецьких бондів знизилася у вівторок до мінімального значення за місяць.
Бюджет на 2011 рік - найекономічніший в урядовій програмі на найближчі чотири роки. В цілому чотирирічний план передбачає скорочення витрат на 15 млрд євро, що складає майже 10% від річного зростання економіки, і зниження самого великого дефіциту в єврозоні до 2014 року до прийнятних для Євросоюзу значень.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас