Грузія може перешкодити вступу Росії до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія може перешкодити вступу Росії до СОТ

Казна та Політика
498
Без згоди Грузії Росія не зможе вступити до Світової організації торгівлі, наводить слова прес-спікера прем'єр-міністра Грузії Ніко Мчедлішвілі інформаційно-аналітичний портал Грузія Online.
Напередодні міністром економічного розвитку Росії Ельвірою Набіулліною і комісаром ЄС з торгівлі Карелом де Гюхт був підписаний меморандум про взаєморозуміння між Росією і Євросоюзом про завершення двосторонніх переговорів щодо СОТ.
"У Грузії є право вето, і без нашого голосу Росія не зможе увійти до організації", - сказав Мчедлішвілі. При цьому він не відкидає, що домовленості між Росією і Грузією з цього питання можуть бути досягнуті. "Грузія готова до початку переговорів, але незмінна наша позиція, що передбачає легалізацію митних пунктів на річці Псоу і біля Рокського тунелю", - зазначив він.
Росія веде переговори про приєднання до СОТ протягом останніх 17 років. Російська економіка - єдина провідна економіка світу, яка не входить до організації, для приєднання до якої необхідна згода всіх її 153 членів. Шанси на те, що вступ нашої країни до організації відбудеться вже в 2011 році, під час саміту ЄС-Росія, який відбувся нещодавно в Брюсселі, були оцінені як реалістичні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас