ЄС висунув чотири умови для скасування віз з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС висунув чотири умови для скасування віз з РФ

1555
ЄС готовий ввести безвізовий режим у випадку виконання Росією чотирьох умов, сформульованих європейцями напередодні саміту ЄС-РФ у Брюсселі. Від Росії вимагають успіхів у боротьбі з корупцією та нелегальною імміграцією, а також скасування внутріросійської реєстрації і введення біометричних паспортів. Про це пише російська газета "Комерсант".
Видання нагадує, що на минулій зустрічі Медвєдєва з керівництвом Євросоюзу у Ростові-на-Дону Москва передала Брюсселю проект угоди про безвізовий режим, заявивши, що готова підписати його "хоч завтра". Однак європейська сторона запропонувала рухатися поступово і по дипломатичних каналах довела до Кремля зустрічний план.
Згідно з цим планом, Росія повинна добитися успіхів за чотирма напрямками: забезпечити безпеку документів, що засвідчують особу, перейшовши на використання біометричних паспортів, а також зробити звичайною практику інформування Інтерполу про загублені або вкрадені паспортах; сформувати спільний з ЄС підхід до управління кордонами і спільний контроль за людьми, які їх перетинають; посилити боротьбу з корупцією, тероризмом і злочинністю, для чого налагодити співробітництво з європейськими правоохоронними та судовими органами, уклавши відповідні угоди; спростити внутрішньоросійські реєстраційні процедури.
Відзначимо, що за підсумками саміту ЄС-РФ, який завершився напередодні, сторони заявили про твердий намір добиватися реалізації цього плану, доповненого російськими пропозиціями. "Ми чітко розуміємо дві речі: перше - віз бути не повинно, і друге - зробити це треба так, щоб не розбалансувати ситуацію в ЄС", - прокоментував візові домовленості президент РФ Дмитро Медвєдєв.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас