Кабмін заощадить мільярд гривень на органах влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заощадить мільярд гривень на органах влади

Казна та Політика
446
Кабінет міністрів України має намір закласти в проекті державного бюджету на 2011 рік скорочення витрат на утримання органів державної влади на 1 мільярд гривень.
"Витрати на утримання органів державної влади у порівнянні з 2010 роком скорочуються більш ніж на 1 мільярд гривень", - заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на відкритті засідання уряду в середу в Києві, розповідаючи про проект держбюджету-2011.
За його словами, економія буде досягнута завдяки скороченню адміністративних витрат, продовження оптимізації чисельності працівників державного і місцевого управління, ліквідації неефективних витрат. Азаров підкреслив, що вперше за останні роки в держбюджеті будуть скорочені загальнодержавні видатки - на 23%.
Прем'єр також повідомив, що уряд закладає в проекті держбюджету на наступний рік зменшення обсягу державних позик на 30%, зменшується також обсяг державної гарантій. Крім цього, буде зменшена держпідтримка пенсійного фонду за рахунок проведеної пенсійної реформи.
Азаров також повідомив, що розглянутий урядом проект держбюджету передбачає збільшення витрат на систему охорони здоров'я в країні на 1 мільярд гривень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас