Google визначив, чим найбільше цікавляться українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google визначив, чим найбільше цікавляться українці

2672
Компанія Google склала список пошукових запитів серед українських інтернет-користувачів за 2010 рік, згідно з яким українці найчастіше переглядали зображення, цікавилися погодою і соціальними мережами.
За даними Google в 2010 році найбільш популярними запитами були "Фото", "Погода" і "соціальна мережа Вконтакте". Четвертим за популярністю став запит "Ігри", п'ятим - виробник мобільних телефонів "Nokia", шостим - "Перекладачі". До десятки популярних запитів також увійшли портал "mail.ru" і соціальна мережа "Одноклассники".
Про зростання популярності інтернет-сервісів серед українців свідчать дані щодо найбільш швидкозростаючих запитів. Так, на першому місці за зростанням запитів - мережа "Вконтакте", на другому - термін "статуси", також пов'язаний з соціальними мережами, на четвертому - "YouTube", на шостому - безпосередньо "Google", на сьомому - соціальна мережа "Facebook ", на восьмому - "інтернет-магазини".
Користувачі також часто запитують про значення специфічних інтернет-жаргонізмів таких як ололо (вираз сміху, одна з похідних абревіатури LOL від англійського Laughing Out Loud), перше місце по частоті серед запитів типу "Що таке...?", кеп , інвайт, імхо, фейк. Поряд з цими сленговими термінами, незрозумілими для українців були слова ГМО, смартфон, назви соціальних мереж facebook і twitter.
Найпопулярнішою персоною в 2010 році була американська співачка Lady Gaga - саме вона лідирує за кількістю пошукових запитів серед знаменитостей. Поп-діва виявилася для українців популярнішою від російських акторів, які пішли з життя - Юрія Степанова, Анни Самохіної, Владислава Галкіна та співачки Валентини Толкунової, відстороненого від священнослужіння в РПЦ російського актора і режисера Івана Охлобистіна, української співачки Злати Огневич, прем'єр-міністра Миколи Азарова і популярного педіатра Євгена Комаровського. До списку запитів по персоналіях також увійшов запит президент Польщі, пов'язаний із загибеллю в авіакатастрофі Леха Качиньського.
Найбільш цікавими подіями 2010 року для українців стали фестиваль електронної музики Каzантип, пісенний конкурс Євробачення і вручення премії американської кіноакадемії Оскар. До п'ятірки також увійшли найпрестижніший клубний футбольний турнір Європи - Ліга чемпіонів УЄФА фінальний матч 55-го розіграшу якого відбувся в травні, і українські вибори. Менший інтерес викликали XXI Зимові Олімпійські Ігри у Ванкувері, конкурс краси Міс України, землетрус і епідемія холери на Гаїті, вступна кампанія в українських вузах. Події навколо прийняття Податкового кодексу опинилися на десятому місці в рейтингу пошукових запитів.
Підрахувавши частоту запитів у кожному окремому місяці, в Google дійшли до висновку, що в січні українців найбільше цікавили вибори президента, в лютому - Зимова Олімпіада, в березні - актор Владислав Галкін, у квітні - християнське свято Великодня, в травні - курйоз з падінням вінка на президента Віктора Януковича, в червні об'єктом пошуків був сайт з результатами зовнішнього шкільного тестування. У липні користувачі українського сегменту інтернету активно стежили за фестивалем молодих виконавців Нова хвиля, який проходив у Юрмалі, в серпні шукали сайт Верховної Ради, у вересні інтернували столичним фестивалем Гогольфест, а в жовтні - російським серіалом Інтерни. Листопад приніс занепокоєння результатами місцевих виборів, а грудень - Податковим кодексом.
Згідно з результатами дослідження, найбільш затребуваною покупкою в поточному році був вентилятор. Другим за необхідністю предметом став нетбук, а третім - йогуртниця. З побутових приладів в десятці найпопулярніших покупок виявився блендер і телевізор, з hi-tech продуктів - 3d-окуляри і iPhone 3G, попит також великий на гумові чоботи, матраци та вживані автомобілі.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас