Литвин - за ліквідацію кількох міністерств і відомств в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин - за ліквідацію кількох міністерств і відомств в Україні

Казна та Політика
215
Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за скорочення кількох міністерств і відомств в Україні.
"Однозначно необхідно ліквідувати кілька міністерств і відомств. Думаю, деякі віце-прем'єри матимуть посади через тире, тобто віце-прем'єр "тире" міністр. Це також крок вперед", - сказав Литвин журналістам у вівторок, відповідаючи на питання, чи відомо йому, які міністерства можуть бути скасовані в результаті проведення адміністративної реформи в Україні.
При цьому спікер підкреслив, що скорочення держслужбовців спричинить витрати з державного бюджету, оскільки їм необхідно буде виплачувати компенсації. "Будь-яка реформа обходиться дорого", - констатував він.
Литвин нагадав, що, відповідно до законодавства, державний службовець, який йде у відставку, до моменту працевлаштування може отримувати 80% заробітної плати. "Я виходжу з того, що, вочевидь, все буде прораховано і буде обраний оптимальний варіант", - підкреслив спікер.
Литвин також зазначив, що вже бачив кілька варіантів пропозицій із проведення адміністративної реформи, проте вони не офіційні, "оскільки остаточно погодженої позиції немає".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас