В Україні 40% бензину - контрафакт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні 40% бензину - контрафакт

Енергетика
476
За словами генерального директора "Укрнафтохімперереробки" Михайла Міндреску, 40% бензину в Україні є контрафактним, повідомляє "Дело".
Як зазначив Михайло Міндреску, одна з проблем, яка сьогодні призводить до великої кількості неякісного палива на українському ринку, - недостатня увага з боку перевіряючих органів. "Вони бігають за виробниками горілки, сигарет. А на якість палива не звертають уваги", - так прокоментував роботу перевіряючих органів Міндреську.
За його словами, Експертно-аналітична група із контролю за якістю нафтопродуктів, яка працює при Міністерстві палива і енергетики, розробила свою методологію визначення якості палива в Україні. Проте топ-менеджер не повідомив подробиць цієї методології.
Нагадаємо, за даними Комітету захисту споживачів, за останній рік кількість фальсифікату на АЗС різко зросла. "Головна причина - відсутність ефективного контролю якості палива", - зазначив президент Комітету Андрій Пасишник. За його словами, перш за все небезпека заправки підробленим паливом існує на небрендированих станціях, які конкурують з великими мережами, у тому числі торгуючи низькоякісним паливом. Також нерідко зловживають мережі, що працюють під відомими логотипами за джоберськими угодами.
"Шляхів появи фальсифікату на АЗС декілька. Окремі станції просто розбавляють якісне паливо різними компонентами бензинів або іншими нафтопродуктами. Останні реалізують власне компоненти бензинів", - пояснює Пасишник.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас