Експерт: Попит на долари на минулому тижні перевищував пропозицію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Попит на долари на минулому тижні перевищував пропозицію

Кредит&Депозит
380
Попит на долари США на міжбанківському ринку України протягом минулого тижня (з 29 листопада по 3 грудня) перевищував пропозицію валюти.
Про це повідомив у коментарі голова правління "Брокбізнесбанка" Сергій Мишта.
За його словами, на минулому тижні курс долара США до гривні виріс з рівня 7.96-7.97 в понеділок до рівня 7.9750-7.9850 в п'ятницю. Швидше за все, це пов'язано як із покупкою доларів "Нафтогазом України" для розрахунків із "Газпромом", так і з попитом, що збільшився, з боку покупців, вважає експерт.
Як зазначив Мишта, Національний банк України цілий тиждень, окрім середи, продовжував проводити інтервенції, продаючи валюту всім бажаючим за курсом 7.9350 на початку тижня і за курсом 7,9650 у п'ятницю. При активному попиті на валюту залишки на коррахунках в НБУ зменшилися з 19,5 мільярдів гривень до 15,26 мільярдів гривень в п'ятницю. Можливо, вважає експерт, це пов'язано як з платежами клієнтів банків до бюджету, так і з кредитуванням "Нафтогазу", що, у свою чергу, спровокувало зростання попиту на валюту.
На думку Мишти, "виходячи зі тенденцій, що склалися, на поточному тижні ми сповна можемо побачити деяку стабілізацію на валютному ринку, що, знову-таки, буде обумовлено закінченням покупок валюти "Нафтогазом", а також зменшенням кількості вільної гривні у клієнтів".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас