Київрада пожертвувала 11 мільйонів гривень на храм УПЦ МП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада пожертвувала 11 мільйонів гривень на храм УПЦ МП

Казна та Політика
625
Депутати Київради виділили 11 мільйонів гривень на будівництво Свято-Воскресенського кафедрального собору Української православної церкви Московського патріархату.
Це великий комплекс в районі Московської площі в столиці на 22 тисяч квадратних метрів. Окрім собору на 5 тисяч прихожан, проектувальники заявили резиденцію митрополита, численні офіси, гімназію, духовно-просвітницький центр, готель для паломників, телестудію, конференц-залу на тисячу осіб, спорткомплекс і підземний паркінг на 126 місць.
Рішення про виділення грошей із міського бюджету було внесено "з голосу" головою постійної комісії Київради із питань бюджету Романом Ярошенком. Як повідомила депутат Київради від Блоку Кличка Наталя Новак, зроблено це було на прохання секретаря Київради Олеся Довгого. В той же час Новак висловила здивування тим фактом, що допомогу церкві Київрада надає в умовах, коли бюджет міста катастрофічно не виконується.
Земельна ділянка в майже 4 га для будівництва кафедрального собору була виділена київською владою в 2007 році. Тоді ж разом з митрополитом Володимиром наріжний камінь нового Свято-Воскресенського собору закладали президент Віктор Ющенко, прем'єр Віктор Янукович і мер Леонід Черновецкий. Тоді на будівництво нового собору градоначальник пожертвував 5 кг сухозлитного золота на куполи.
В УПЦ МП підтвердили, що звертались до Київради з проханням про виділення бюджетних коштів на будівництво.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас