Аделаджа публічно закликав свою секту "брати владу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аделаджа публічно закликав свою секту "брати владу"

Казна та Політика
350
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко звернувся до генерального прокурора України відносно продовження протиправної політичної діяльності Сандея Аделаджі, який називає себе старшим пастором християнської релігійної общини "Посольство благословенне Царства Божого всіх народів" і є фігурантом декількох кримінальних справ.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Томенка.
У своєму зверненні віце-спікер, зокрема, повідомив, що 5 грудня під час служби "Посольства Божого", яка проводилась у Києві на відкритій сцені, Аделаджа публічно закликав своїх прихожан "брати владу", йти в депутати всіх рівнів, і доручив одному зі своїх "пасторів" створити команду для навчання майбутніх кандидатів в депутати.
Інформація про це була поширена засобами масової інформації, зокрема, міститься в газеті "Сегодня" (№ 272 від 6 грудня).
В той же час, Томенко нагадав, що Аделаджа є громадянином Нігерії, а, відповідно до законодавства України, іноземці не можуть висуватися кандидатами в депутати, бути членами політичних партій, робити грошові внески до виборчих фондів кандидатів, партій і блоків, їм також заборонено брати участь у передвиборчій агітації.
Заступник голови ВР попросив генерального прокурора з'ясувати законність ситуації, що склалася, і прийняти всі необхідні заходи реагування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас