Підприємці пішли. але обіцяли повернутись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці пішли. але обіцяли повернутись

Казна та Політика
482
Учасники сьогоднішньої акції протесту на Європейській площі в Києві мають намір продовжити її в день Соборності України, 22 січня 2011 року
Про це говориться у маніфесті з вимогою позачергових виборів Президента і парламенту, який був погоджений з лідерами ініціативних груп і зачитаний сьогодні на мітингу на Європейській площі.
“Після відміни конституційної реформи 2004 року Президент і Верховна Рада отримали повноваження, які не були делеговані їм народом України, який є єдиним джерелом влади. Відмовляючись від негайного проведення виборів і забороняючи проведення референдуму із припинення своїх повноважень, режим фактично узурпував владу в країні і протиставляє себе громадянам. Проводячи бездарну і відверто антидержавну політикові, олігархічні клани заганяють Україну у прірву, з якої ми ніколи не виберемося. Мета цієї політики - перетворити громадян України на рабів і жебраків”, - говориться у маніфесті, текст якого є у розпорядженні українського інформагентства.
Як наголошується у заяві, за 9,5 місяців президентства Віктора Януковича він не виконав жодної передвиборної обіцянки.
“Мине побачили податкових канікул на 5 років, гідних пенсій, зниження цін і тарифів, доступного житла, ліквідації пільг високопоставленим особам або турботи про кожну людину. Замість цього влада "накачувала м'язи" і намагалася залякати власний народ, розтоптати нашу волю і гідність. Вони пробували побудувати авторитарно-корупційну «стабільність», яка б тривала до їх смерті. Але їм це не удалося! Своїм виступом ми довели, що ми сильніші за них. Наша сила в єдності. Коли на вулиці виходять сотні тисяч - влада відступає. Проте на поступки вони йдуть виключно тому, що бояться. Бояться народного гніву, якого не уникнути”, - заявляють автори маніфесту.
На думку авторів звернення, “справжнє лице Янукович показав”, коли в п'ятницю, 3 грудня, було демонтовано наметове містечко учасників акції проти Податкового кодексу.
“Це довело, що з цим режимом неможливо домовитися. Влада оголосила нам війну. Ми приймаємо виклик. І ми переможемо. Нашою повною і безумовною перемогою буде проведення чесних та нефальсифікованих виборів Президента і Верховної Ради, на яких український народ дасть оцінку діям Януковича і його команди. Для цього ми обіцяємо об'єднати всі наші сили і не сходити з цієї дороги до перемоги! Ми закликаємо всіх громадян об'єднатися заради захисту своїх законних прав і свобод, заради щастя і добробуту наших сімей, ради кращого майбутнього для наших дітей. Це наша земля, це наша Батьківщина. Ми нікому її не віддамо і не дозволимо поставити український народ на коліна”, - наголошується у маніфесті.
Учасники сьогоднішньої акції протесту мають намір у день Соборності України, 22 січня 2011 року, зібратися на Майдані Незалежності у Києві.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас