АУБ вважає неприпустимим можливе підвищення Радою мінімального СК створюваних банків із 75 млн грн до 500 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ вважає неприпустимим можливе підвищення Радою мінімального СК створюваних банків із 75 млн грн до 500 млн

Кредит&Депозит
304
Асоціація українських банків вважає неприпустимим прийняття Верховною Радою законопроекту №0884, що передбачає посилення вимог до мінімального статутного фонду створюваних банків з 75 млн гривень до 500 млн гривень.
Про це говориться у повідомленні АУБ.
"Розгляд Верховною Радою в другому читанні даного законопроекту перенесено на наступне пленарне засідання. При доопрацюванні законопроекту до другого читання було враховано значну кількість пропозицій АУБ, проте залишилась низка запитань, з якими АУБ не може погодитися", - наголошується у повідомленні.
Головною проблемною нормою законопроекту, на думку асоціації, є підвищення мінімальних вимог до статутного капіталу створюваних банків із 75 млн гривень до 500 млн гривень.
АУБ вважає, що за посиленням вимог до капіталу створюваних банків послідує аналогічна дія відносно капіталу існуючих фінустанов, що може створити загрозу для діяльності 2/3 українських банків.
Асоціація пропонує передбачити у законопроекті №0884 гарантії відносно можливості продовження діяльності для вже існуючих банків.
Крім того, АУБ внесла кілька пропозицій відносно інших норм даного законопроекту, зокрема, порядку узгодження статутів банків і придбання істотної участі в статутних капіталах банків, права НБУ на отримання від банків інформації і документів.
Як повідомляло агентство, раніше асоціація "Український кредитно-банківський союз" виступила проти можливого посилення вимог до мінімального УФ створюваних банків з 75 млн гривень до 500 млн гривень.
Законопроект №0884 (автори - депутати Ради Рінат Ахметов, Олександр Вілкул і Юрій Воропаєв від фракції Партії регіонів) був зареєстрований в парламенті 23 листопада 2007 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас