Третина українців не користуються кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третина українців не користуються кредитами

Кредит&Депозит
1767
Майже третина населення України не залучена в офіційну фінансову систему, зокрема, ці люди не мають депозитних рахунків, не користуються кредитами, а їх єдиним зв'язком із банківським сектором є лише дебетна карта, яку вони отримали з ініціативи свого роботодавця для виплати заробітної плати. Про це свідчать оприлюднені сьогодні результати дослідження фінансової грамотності та обізнаності в Україні.
Незважаючи на це, за результатами дослідження 23% респондентів взагалі не зацікавлені в отриманні будь-якої інформації щодо якоїсь фінансової послуги. Причому, населення старшого віку (45-60 років) є найбільш пасивним у питанні отримання знань.
Таку відсутність інтересу до фінансових послуг автори дослідження пояснюють низкою причин, зокрема браком коштів для здійснення інвестицій, слабкою довірою до фінансової системи або нерозумінням того, як користуватися фінансовими послугами.
У той же час, в цілому населення України зацікавлене в отриманні більшого обсягу інформації про фінансові продукти, зокрема, 29% опитаних хотіли б отримати додаткову інформацію про споживче кредитування, 16% - про депозитні рахунки в банках, 14% - про банківські пластикові картки, 13% - про поточні банківські рахунки.
Нагадаємо, загальнонаціональне опитування з питань фінансової грамотності проводилося маркетинговою компанією IN Mind в період з 24 вересня по 5 жовтня 2010 р. Опитування були проведені методом інтерв'ю віч-на-віч серед 2014 респондентів віком від 20 до 60 років, які є користувачами фінансових послуг.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас