Продан: Акція на Майдані 6 грудня не буде акцією підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продан: Акція на Майдані 6 грудня не буде акцією підприємців

Казна та Політика
1074
Національна Координаційна рада підприємців вирішила не закликати підприємців виходити 6 грудня на Майдан.
Про це повідомила член Національної координаційної ради підприємців України, один із координаторів акції протесту підприємців Оксана Продан, в ефірі Радіо Свобода.
"Національна Координаційна рада підприємців прийняла рішення 6 числа (грудня) не закликати підприємців виходити, але підприємці мають право це робити, як громадяни України", - сказала вона.
За її словами, це не буде акція підприємців в понеділок 6 грудня, тому що є заяви інших осіб, які не входять до складу координаційної ради підприємців: "Я дуже рада буду, якщо у них це вийде, але не потрібно це видавати за акцію підприємців".
Продан також зазначила, що на акції протесту бізнес виходив з трьома вимогами - відміна Податкового кодексу (тоді це було ще перед Верховною Радою), це було питання відміни додаткових пенсійних внесків і зміни закону про єдиний соціальний внесок.
"Підприємницький Майдан закінчився великим успіхом малого і середнього бізнесу, тому що ми, по-перше, зберегли спрощенку і, по-друге, ми значно обмежили повноваження контролюючих органів. Це те, що є, окрім інших якихось питань. Це те, що ми вимагали, на що ми звертали увагу. Ми дуже багато чого досягли, і ми далі працюватимемо і досягатимемо цього", - заявила Продан.
За її вловами, залишилися інші питання, які дуже важливі для бізнесу: "Це єдиний соціальний внесок, який з першого січня, якщо він почне працювати таким як він є - цей закон буде драконівським і знову ж таки той малий бізнес буде не в кращій ситуації".
Як повідомляв УНІАН, 18 листопада 2010 р. Верховна Рада України прийняла Податковий кодекс, який фактично відміняв спрощену систему оподаткування і підсилював контролюючі функції податківців. Після чого почалися акції протесту підприємців по всій Україні.
30 листопада Президент України Віктор Янукович прийняв рішення ветувати Податковий кодекс. Зокрема, він запропонував ВР зберегти існуючу систему оподаткування малого бізнесу.
2 грудня парламент прийняв в новій редакції Податковий кодекс із врахуванням пропозицій глави держави.
Янукович 3 грудня підписав Податковий кодекс України, прийнятий Верховною Радою із врахуванням внесених главою держави пропозицій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас