Комуністи та демократи Молдови створили коаліцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комуністи та демократи Молдови створили коаліцію

Казна та Політика
322
Молдавські комуністи і демократи створили лівоцентристську коаліцію, що налічує 57 голосів, чого вистачає для обрання керівних органів парламенту і уряду.
Про це у коментарі РИА Новости заявив лідер Партії комуністів Республіки Молдови Володимир Воронін.
Домовленості про створення коаліції були досягнуті після консультацій між лідерами партії комуністів Вороніна і демократичної партії - Маріана Лупу.
Коаліції не вистачає чотирьох мандатів для обрання президента країни. Але, як до цього неодноразово заявляли Воронін і Лупу, - це питання технічно можна вирішити.
Нагадаємо, політична ситуація у Молдові залишається напруженою. Після парламентських виборів, які відбулися 5 квітня 2009 року, і перемогу на яких отримали комуністи, у Кишиневі почалися масові заворушення. Протестуючі, невдоволені підсумками виборів, атакували будівлю парламенту і адміністрації президента. Чинна влада пішла на поступки опозиції і провела перерахунок результатів голосування, проте він істотно не змінив чисельність сил у парламенті.
Дві спроби минулого парламенту обрати президента (10 листопада і 7 грудня 2009 року) закінчилися безрезультатно. Парламент було розпущено. 29 липня 2009 року відбулися дострокові вибори. Обов'язки президента тимчасово виконував спікер парламенту Молдови Міхай Гімпу.
Ще одні дострокові парламентські вибори відбулися 28 листопада. На цих виборах найбільшу кількість голосів отримали комуністи.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас