Міністрам та генералам зменшать пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністрам та генералам зменшать пенсії

Казна та Політика
2721
Уряд пропонує встановити максимальний розмір пенсії на рівні 12 прожиткових мінімумів для непрацездатних - 8808 гривень. Про це свідчать сформульовані Кабінетом міністрів ключові положення пенсійної реформи.
В той же час, згідно з рішенням Конституційного суду від 2007 року, цей захід торкнеться лише тих, хто оформлятиме пенсію після 1 січня 2011 року. І навіть високопоставлений чиновник або військовий, виходячи на пенсію, не зможе розраховувати більш ніж на 12 пенсійних мінімумів.
При цьому на обмеженні максимального розміру пенсій в 2011 році планується заощадити всього 9 мільйонів гривень із загальної економії за рахунок пенсійної реформи на суму майже 6 мільярдів гривень.
Нові правила торкнуться і нових спецпенсіонерів. Тим з них, хто має право дострокового виходу на пенсію, спецпенсія виплачуватиметься лише після досягнення "загальновстановленого пенсійного віку". Що стосується дострокових пенсій (зі скорочення штатів, за станом здоров'я), то працюючим пенсіонерам планується припинити їх виплату до встановленого законом пенсійного віку. В той же час категорія осіб, які працюють і отримують спеціальну пенсію, захищені рішенням Конституційного суду від 2007 року.
Як пояснюють експерти, якщо на 1 січня майбутнього року спецпенсіонер працюватиме на своїй колишній посаді, то він отримає і зарплату, і спецпенсію в повному розмірі. Проте новим працюючим спецпенсіонерам на період роботи платитимуть пенсії рівно стільки, скільки кожен заробив згідно із законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".
Як повідомлялося, уряд почне реалізовувати пенсійну реформу в Україні до кінця 2010 року.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас