Мінфін Німеччини впевнений у майбутньому євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Німеччини впевнений у майбутньому євро

Казна та Політика
92
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле "повністю впевнений", що в єврозони є кошти для забезпечення стабільного майбутнього євро. Про це він заявив у п'ятницю в інтерв'ю французькому щоденному виданню Les Echos.
Пов'язана з єврозоною волатильність на валютних ринках, за його словами, зменшиться при послідовній реалізації розпочатих заходів. "Я переконаний в тому, що єдина валюта - це не лише велика перевага для європейців, - заявив Шойбле. - Світова економіка також все більше залежить і зацікавлена в сильній європейській валюті".
Він висловився на захист політики Німеччини щодо скорочення дефіциту, яка може скоротити бюджетний дефіцит до 3% від валового внутрішнього продукту в наступному році. Навіть перед лицем міжнародної критики політика Німеччини, за словами Шойбле, виявилася правильною, оскільки вона забезпечила впевненість, необхідну для підтримки приватного внутрішнього попиту. Він при цьому відзначив, що, за прогнозами експертів, внутрішній попит буде робити дедалі більший внесок в економічне зростання в Німеччині в найближчі роки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас