Рубіні: Індія може випередити Китай за темпами росту економіки в наступні 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Індія може випередити Китай за темпами росту економіки в наступні 10 років

Казна та Політика
92
Індія може перевершити Китай за темпами росту економіки в наступні 10 років, вважає професор Нью-Йоркського університету і голова Roubini Global Economics Нуріель Рубіні.
"Я с великим оптимізмом оцінюю перспективи росту економіки Індії, оскільки її основним двигуном є внутрішній попит, у той час як китайська економіка росте, головним чином, за рахунок експорту, - цитує його слова агентство Bloomberg. - Проблемою для Індії буде збереження темпів підйому на рівні 9% і утримання при цьому інфляції під контролем".
Уряд Індії планує збільшити витрати на будівництво доріг, портів та електростанцій вдвічі - до $1 трлн у період з 2012 по 2017 рік, щоб покращити якість інфраструктури країни.
Зростання виробничої активності в Індії в листопаді було максимальним за шість місяців, збільшення активності в сфері послуг стало найістотнішим за чотири місяці, свідчить індекс менеджерів з закупівлі, який розраховує HSBC Holdings Plc та Markit Economics. ВВП Індії виріс у третьому кварталі 2010 року на 8,9%.
"Темпи росту ВВП Китаю, швидше за все, почнуть повільно скорочуватися в найближчі роки, а підйом в Індії прискориться завдяки молодому населенню та підвищенню обсягів споживання", - відзначає Рубіні.
За оцінками економіста Morgan Stanley Шетана Ахії, Індія випередить Китай за темпамих росту вже в 2015 році. Темпи росту індійської економіки прискоряться до 9,5% у період з 2011 до 2015 рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас