ЄБРР дасть Україні грошей на модернізацію газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР дасть Україні грошей на модернізацію газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород

Енергетика
259
Україна в 2011 році отримає 308 мільйонів доларів від міжнародних фінансових організацій на модернізацію газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. Про це повідомив міністр палива і енергетики Юрій Бойко після наради щодо планів ремонту магістральних газопроводів.
За словами Бойка, НАК "Нафтогаз України" завершує підготовку техніко-економічного обґрунтування проекту. "Перший транш очікується в середині 2011 року - 308 мільйонів доларів на роботи на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород. Це перша частина кредитів Світового банку та ЄБРР", - зазначив міністр.
За його словами, компанія "Укртрансгаз", що експлуатує газотранспортну систему, істотно поліпшила роботу в усіх напрямках." Ми заощадили за цей рік понад мільярд кубометрів паливного газу і за рахунок цього збільшили інвестиції в "Укртрансгаз" в 2,5 рази. Це дозволило поліпшити роботу компанії, - пояснив Бойко. - Ми показуємо нашим партнерам вигідність конструктивної співпраці з нами за рахунок того, що покращуємо економічні показники, підвищуємо надійність ГТС, показуємо, що вона потрібна Європі і Росії", - підсумував міністр.
Нагадаємо, "Нафтогаз України" і "Газпром" домовилися про транзит 112 млрд кубометрів газу на рік через українську територію до Європи протягом п'яти років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас