Тігіпко оцінив тінізацію економіки в 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко оцінив тінізацію економіки в 40%

Казна та Політика
276
Віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко оцінює рівень тінізації економіки в 40%. Про це він сказав, виступаючи у Верховній Раді.
"Близько 40% економіки перебуває в тіні, так говорять практично всі економісти, хтось може називати трошки більшу цифру", - сказав віце-прем'єр.
На думку Тігіпка, для того, щоб боротися з тінізацією економіки, в першу чергу необхідно проводити реформи.
"І ось те, що ви вчора (2 грудня) прийняли (Податковий кодекс), я вважаю, що це той компроміс, на який треба йти. Я вважаю, що прийняття Податкового кодексу - це хай не повний крок, але крок вперед", - додав він.
Тігіпко підкреслив, що Кабінет Міністрів має намір продовжувати проведення непопулярних реформ.
"Ми постараємося провести їх досить швидко. Я думаю, десь за півроку непопулярні речі, які будуть викликати погану реакцію населення, ми зможемо закінчити", - зазначив він.
При цьому віце-прем'єр підкреслив, що основна мета реформ уряду - підвищення рівня життя населення та поліпшення економічної ситуації.
Як повідомлялося, в кінці серпня віце-прем'єр-міністр Борис Колесников оцінював питому вагу тіньової економіки в 55-60%, в червні перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова оцінила рівень тінізації економіки в 50%.
2 грудня Верховна рада прийняла нову редакцію Податкового кодексу з урахуванням пропозицій президента Віктора Януковича.
Нагадаємо, що Сергій Тігіпко заявив про те, що не має наміру подавати у відставку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас