Юлію Тимошенко допитали в справі про розтрату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юлію Тимошенко допитали в справі про розтрату

Кримінал
118
У Головне слідче управління Генеральної прокуратури, розташоване на вулиці Борисоглібській, екс-прем'єр-міністр, гоова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко прибула до 15 години. Біля входу до будинку її вже чекали близько 30 журналістів.
Тимошенко відразу заявила, що їй невідомо, з якої причини її будуть допитувати, однак вона точно знає, що виклик до ГПУ організований "за командою президента Віктора Януковича". "Я думаю, що це його пряма команда і його помста за тотальний програш на Майдані щодо Податкового кодексу. У такий спосіб він намагається помститися всім, хто змусив його накласти вето",- заявила вона.
Лідер "Батьківщини" також повідомила, що в ГПУ вона прийшла не голіруч, а принесла депутатські звернення та запити до генерального прокурора із проханням перевірити інформацію про незаконне використання бюджетних коштів представниками влади.
У будинку Генпрокуратури Тимошенко пробула трохи більше трьох годин. Вийшовши до журналістів, вона повідомила, що її викликали як свідка у справі про нецільове використання Кабміном коштів від продажу квот на викиди парникових газів у рамках Кіотського протоколу. Як відомо, раніше з ціє же причини на допит був викликаний колишній перший віце-прем'єр, перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.
За словами Тимошенко, обвинувачення прокуратури зводилися до того, що, будучи прем'єром, вона витратила кошти від продажу квот на пенсійні виплати. "Я пояснила слідчому, що гроші, отримані за Киотским протоколом, а це 320 млн євро, знаходяться на спеціальному рахунку Мінприроди. І що в будь-яку мить, коли новий уряд пройде всі необхідні процедури, вони можуть бути витрачені на екологічні програми",- заявила Юлія Тимошенко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас