У 2011 році автопромисловість Німеччини розраховує на рекордні темпи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2011 році автопромисловість Німеччини розраховує на рекордні темпи

Казна та Політика
383
Ситуація у німецькій автоіндустрії поступово нормалізується. 2010 рік став рекордним для експорту, темпи виробництва усередині країни теж поступово зростають. Автобудівники дивляться в 2011 рік "із здоровим оптимізмом".
Після різкого спаду виробництва автомобілів, викликаного економічною кризою, і тимчасового сплеску продажів за рахунок премій за утилізацію старих машин, ситуація в німецькому автопромі поступово нормалізується.
Як заявив у Берліні президент Об'єднання німецької автомобільної промисловості VDA Маттіас Віссманн, він дивиться у прийдешній рік "зі здоровим оптимізмом", оскільки розраховує на рекордні об'єми експорту і виробництва усередині країни.
Продажі усередині країни, за словами керівника VDA, теж стабілізуються: очікується, що в 2011 році німецьким автовиробникам удасться реалізувати 3,1 млн нових автомобілів, пише агентство DAPD.
За оцінками VDA, до кінця нинішнього року буде продано 2,92 млн машин. Це гірший показник німецької автомобільної галузі з 1989 року, зазначає агентство AFP. Для порівняння, в 2009 році кількість продажів завдяки премії за утилізацію старих машин склала 3,8 мільйона автомобілів - такої кількості продукції німецьким автовиробникам не удавалося реалізувати з початку 90-х років.
В той час як ситуація на внутрішньому ринку ФРН лише поступово нормалізується, автоекспорт Німеччини переживає справжній бум. У поточному році об'єми продажів німецьких автомобілів за кордон піднялись на 23 відсотки - до 4,2 млн машин. У 2011 році автобудівники розраховують збільшити обсяги ще на 5 відсотків і продати за кордон 5,5 млн автомобілів "Ми залежимо від динамічного розвитку ринків експорту", - визнає президент Об'єднання німецької автомобільної промисловості VDA Маттіас Віссманн.
Обсяги виробництва на заводах німецьких автовиробників за кордоном в 2010 році зросли на 17 відсотків до 5,7 млн автомобілів. Вперше німецькі автоконцерни виробили за межами ФРН більше продукції, чим в самій Німеччині. Наприклад, в Китаї кожен п'ятий автомобіль випущений на заводах німецьких фірм.
Втім, у 2010 році автовиробникам Німеччини удалося збільшити виробництво і усередині країни - на 11 відсотків або майже до 5,5 млн автомобілів. За прогнозами, наступного року цей показник зросте ще на 5 відсотків і складе 5,8 млн машин, пише DAPD.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас